Reduceri | Promotii | Discounturi | Vouchere | Coduri Promotionale | Discount Voucher

Discount Voucher

De ce sa alegem sa traim verde?

De ce sa alegem sa traim verde?

Data publicarii: 18-06-13


Suntem cu toții conștienți de criza de mediu, dar ce putem face pentru imbunatatirea acesteia? Este responsabilitatea noastră ca indivizi luam măsuri, sau ar trebui așteptăm ca guvernul sau industria își asume responsabilitatea? Unele probleme de mediu sunt rezultatul unor evenimente de mare amploare, cum ar fi explozia de la Cernobil, dezastrul de la Fukushima si multe altele. Cu toate acestea, multe probleme de mediu sunt efectul cumulativ al activitatilor noastre din viata de zi cu zi. Chiar și societățile comerciale care produc deșeuri toxice sau ambalaje in exces pot face acest lucru, daca incurajam productia prin cumpararea produselor sau a serviciilor lor.

Multe dintre activitățile noastre de zi cu zi produc asa numitele efecte "sub-prag". Acest lucru înseamnă , atunci când eu arunc o singură baterie, daunele aduse mediului cauzate de acțiunea mea sunt neglijabile. Chiar dacă as folosi baterii cu regularitate, efectul este, probabil, încă neglijabil. Deci, nu trebuie imi fac griji?

Ei bine, imaginați-vă un sat cu o populație de o sută de indivizi. Sătenii sunt pe cale de a lua masa de prânz, și fiecare sătean are cate o farfurie cu cate 100 de boabe. Un grup de o sută de bandiți navalesc in sat, și fiecare bandit ia și mănâncă masa de prânz a unui sătean. A doua zi bandiții decid repete raidul, dar fiecare bandit se simte vinovat de privarea satenilor de masa lor. Cu toate acestea, ei au gasit o modalitate de atac care sa nu le incarce conștiința. Ei au navalit iarasi in sat ca si in ziua precedenta, dar de data aceasta fiecare bandit a luat doar cate un bob din farfuria fiecarui sătean. Bandiții au plecat, bine hrăniti și fericiti, fiecare știind impactul său pentru fiecare sătean a fost neglijabil. Sătenii, cu toate acestea, si-au pierdut încă o data toata masa de pranz!!

Factorul pe care bandiții l-au ignorat este faptul acestia cunoșteau alți bandiți cu un comportament similar.

La fel ca si mine, multe alte persoane au aruncat cu regularitate baterii, iar efectul cumulativ al acestor acțiuni nu este neglijabil. Și știu o mulțime de alte persoane vor arunca bateriile in continuare, așa știu acțiunea mea este de a contribui la stoparea acestor daune importante asupra mediului. Această cunoaștere face diferență.

Si nu in ultimul rand, atunci cand trebuie sa schimbati electrocasnicele din casa, alegeti variantele "Environament Friendly".


Alte stiri

RCA Ieftin cel mai bun pret din romania
Curs valutar bnr
Ce este un cod promotional?
5 lucruri pe care sa le stii inainte sa iti cumperi o masina second-hand
Patru modalitati de a economisii bani la factura la curentul electric

© 2010 - 2023 Toate drepturile rezervate
Discount Voucher