Reduceri | Promotii | Discounturi | Vouchere | Coduri Promotionale | Discount Voucher

Discount Voucher

De ce sa alegem sa traim verde?

De ce sa alegem sa traim verde?

Data publicarii: 18-06-13


Suntem cu toÈ›ii conÈ™tienÈ›i de criza de mediu, dar ce putem face pentru imbunatatirea acesteia? Este responsabilitatea noastră ca indivizi să luam măsuri, sau ar trebui să aÈ™teptăm ca guvernul sau industria să îÈ™i asume responsabilitatea? Unele probleme de mediu sunt rezultatul unor evenimente de mare amploare, cum ar fi explozia de la Cernobil, dezastrul de la Fukushima si multe altele. Cu toate acestea, multe probleme de mediu sunt efectul cumulativ al activitatilor noastre din viata de zi cu zi. Chiar È™i societățile comerciale care produc deÈ™euri toxice sau ambalaje in exces pot face acest lucru, daca incurajam productia prin cumpararea produselor sau a serviciilor lor.

Multe dintre activitățile noastre de zi cu zi produc asa numitele efecte "sub-prag". Acest lucru înseamnă că, atunci când eu arunc o singură baterie, daunele aduse mediului cauzate de acÈ›iunea mea sunt neglijabile. Chiar dacă as folosi baterii cu regularitate, efectul este, probabil, încă neglijabil. Deci, nu trebuie să imi fac griji?

Ei bine, imaginaÈ›i-vă un sat cu o populaÈ›ie de o sută de indivizi. Sătenii sunt pe cale de a lua masa de prânz, È™i fiecare sătean are cate o farfurie cu cate 100 de boabe. Un grup de o sută de bandiÈ›i navalesc in sat, È™i fiecare bandit ia È™i mănâncă masa de prânz a unui sătean. A doua zi bandiÈ›ii decid să repete raidul, dar fiecare bandit se simte vinovat de privarea satenilor de masa lor. Cu toate acestea, ei au gasit o modalitate de atac care sa nu le incarce conÈ™tiinÈ›a. Ei au navalit iarasi in sat ca si in ziua precedenta, dar de data aceasta fiecare bandit a luat doar cate un bob din farfuria fiecarui sătean. BandiÈ›ii au plecat, bine hrăniti È™i fericiti, fiecare È™tiind că impactul său pentru fiecare sătean a fost neglijabil. Sătenii, cu toate acestea, si-au pierdut încă o data toata masa de pranz!!

Factorul pe care bandiții l-au ignorat este faptul că acestia cunoșteau alți bandiți cu un comportament similar.

La fel ca si mine, multe alte persoane au aruncat cu regularitate baterii, iar efectul cumulativ al acestor acțiuni nu este neglijabil. Și știu că o mulțime de alte persoane vor arunca bateriile in continuare, așa că știu că acțiunea mea este de a contribui la stoparea acestor daune importante asupra mediului. Această cunoaștere face diferență.

Si nu in ultimul rand, atunci cand trebuie sa schimbati electrocasnicele din casa, alegeti variantele "Environament Friendly".


Alte stiri

RCA Ieftin cel mai bun pret din romania
Curs valutar bnr
Ce este un cod promotional?
5 lucruri pe care sa le stii inainte sa iti cumperi o masina second-hand
Patru modalitati de a economisii bani la factura la curentul electric

© 2010 - 2024 Toate drepturile rezervate
Discount Voucher